ONN1 - Joustavat kärkiremmit maalivahdin patjoihin

Joustoa, nopeutta ja tehokkuutta

ONN1 - Elastic toe straps

ONN1-kärkiremmi on uudenlainen tapa kiinnittää patjat luistimiin! Remmi on vuosien kehitystyön tuloksena syntynyt kotimaisen kiekko-osaamisen taidonnäyte ja korvaamaton apu maalivahdeille.

 • Vähentävät lonkkiin, polviin ja nilkkoihin kohdistuvaa kuormitusta
 • Vahvaa laatua, ei luistimia naarmuttavia metallirenkaita
  • Laadukkaat 4-5 mm kumiköydet
  • Jämäkkä kiinnitys velcrolla
  • Kiinnityksenläpät: vahva Jenpro (Clarino) tai aito nahka
 • Helppo asentaa ja käyttää
 • Omat mallit junioreille ja senioreille
 • Kotimaista käsityötä

Tuotekehityksestä

Turtolan Kiekkokorjaamo on valmistanut 0NN1-kärkiremmejä kumiköydestä joulukuusta 2016. Siihen aikaan kumiköydet olivat peruslaatua ja ohuempia. Remmejä ilman erillistä nokkaosaa tehtiin vain vähän, pääasiasssa erillisellä jenpro-etuosalla, joka kiinnittyi luistimen etuosaan v-mallisesti.

Kumiköysien laatuun kiinnitettiin nopeasti huomiota. Isojen patjavalmistajien siirryttyä pikkuhiljaa myös suoriin joustoremmeihin aloimme tekemään myös omistamme suoria ja nyt kaikki mallit ovat ilman etuosaa. Toki teemme vielä myös V-mallin etuosalla, mutta vain tilauksesta. Tällä hetkellä myytävä malli on jo viides versio.

0NN1-mallisto on suhteellisen laaja, malleja löytyy niin junnuille kuin kovaan käyttöön. Pidemmät mallit ovat syrjäyttäneet monella pelaajalla luistinnauhat. Syy siihen on esimerkiksi se, että köysien mitta mahdollistaa tuplasolmut ennen luistinkoteloita. Solmujen jälkeen köydet saa kierrettyä kahdesta välistä ja kiinnitys tulee ylemmäksi jalan etuosaan.

0NN1-remmien kiinnitysosan päällinen on tehty jenpro-materiaalista (robocop clarino), kiinnitys velcro-tarrasta (koukku/karva). Läpivetoreikä on vahvistettu ja tilaa on jätetty niin, että solmun saa sisään asennuksen jälkeen.

Kumiköysien laadusta

Kumiköysien laadusta ei ole tingitty. Köysiä testattiin usealta valmistajalta aina kotimaisista valtameren takaisiin valmisteisiin. Tärkeintä köysissä oli laatu ja sopivuus 0NN1-malleihin, hinnasta välittämättä. Yksi malli on kotimaista valmistetta ja loput remmeistä on valmistettu eurooppalaisten isojen valmistajien materiaaleista.

Mallit ja koot

0NN1:n elastiset kumiköydet ovat vakiomitoiltaan 56 cm ja 70 cm.

56 sentin köyden pituus riittää noin kokonumeroon 43 asti siten, että remmit saa kahdesti pujoteltua teräkoteloiden reikien läpi ja kiinnityksen saa jalkapöydän päälle mukavasti. Joidenkin teräkoteloiden kanssa saattaa joutua soveltamaan.

70 sentin köyden kanssa on halutessaan mahdollistaa tehdä solmu heti läpän ja luistimen väliin, jolloin pituus riittää aina viimeiseen reikään asti. Tällöin kiinnitys asettuu jalkapöydällä hieman ylemmäksi.

Remmin paksuus Materiaali Ominaisuudet
4 mm PA musta-sinisellä raidalla normaali kestävyys, joustava
5 mm PA musta-valkoiset kestävät, normaali jäykkyys
5,2 mm PA valkoiset mustilla raidoilla kestävät, hyvin jäykät
5 mm PP puna-sini-keltaiset normaali kestävyys, normaali joustavuus
5 mm DY musta-valkoiset huippuluokan kestävyys, normaali joustavuus

Erikoismallit

Valmistamme remmejä mieluusti myös mittatilaustyönä asiakkaiden tarpeisiin. Lisäksi erikoistöinä teemme esimerkiksi velcro-kappaleiden modauksia, joustoremmejä korvaamaan patjojen ja luistinten väliset takaremmit sekä lundy loopit.

Valmistamme asiakkaan toiveiden mukaisia bridgejä eli sovitinpaloja patjojen etuläppiin. Valmistamme myös itsesuunniteltuja systeemejä patjojen "tattiosiin", mikä mahdollistaa kumiköysien kiinnityksen.

Joustoköysien kestävyyteen vaikuttaa moni asia, esimerkiksi se onko remmit asennettu oikein.

Velcro-kiinnitystarrat voidaan vaihtaa, jos ne ajan myötä kuluvat eivätkä enää pidä hyvin. Esimerkiksi paikallinen suutari vaihtaa tarrat uusiin edullisesti.

Kumiköysiä saa meiltä metritavarana tarvittaessa.

Kuvagalleria

Asennusohjeet

Ideaali asennus on sellainen, jossa köydet ovat hieman kireällä ja kiinnitys-velcrot asentuvat luistinten päälle pienellä vastuksella. Tällöin patjat asettuvat hyvin paikoilleen jäästä noustessa. Jos remmit ovat liian löysät, patjat eivät pysy paikallaan noustessa jäältä. Liian kireät remmit eivät taas anna joustoa ja velcro-kiinnityspalat ovat kovilla. Lisää asennusohjeita ONN1:n Instagramissa.

 

Yhteystiedot

TURTOLAN KIEKKOKORJAAMO

Aukioloajat:

 • ma-pe: 10-18
 • la: 10-15

Turtolan Citymarket, Turtolan Suutarin yhteydessä, Martinpojankatu 4 A, Tampere

050 407 7753

turtolansuutari@gmail.com